A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Білозірський ліцей -
опорний заклад загальної середньої освіти

«День цивільного захисту»

Дата: 01.06.2021 16:08
Кількість переглядів: 136

Практичне закріплення здобутих учнями знань і вмінь з питань особистої безпеки в умовах загрози та виникнення надзвичайної ситуації, користування засобами захисту від її наслідків, вивчення правил пожежної безпеки та основ цивільного захисту здійснюється під час проведення в закладах освіти Дня цивільного захисту. День цивільного захисту та тренування з відпрацювання дій на випадок пожежі (протипожежні тренування) є обов’язковим щорічним заходом у кожному закладі освіти наприкінці навчального року.

Цьогорічний День ЦЗ проведено цікаво та активно. Діти 1-11 класів підготували освітні проєкти, що представили у формі стінгазет, лепбуків, малюнків. Класні керівники провели тематичні виховні години у різних форматах: лекції, вікторини, диспути, презентації тощо. Учні 5-х і 9-х класів грали у квест «Наша безпека - в наших руках». Семикласники свої знання щодо дій у надзвичайних ситуаціях продемонстрували під час брейн-рингу. Формат «Діти-дітям» вважається одним із найефективніших методів донесення інформації, тому учениці 10 класів проводили заняття з домедичної підготовки з шестикласниками, а учні 8-х класів виступали з агітаційними матеріалами перед учнями початкової школи. Під час перерв між заняттями здійснювався випуск радіогазети «Знати й уміти»

Обов’язковим у День ЦЗ є проведення тренування з евакуації. Всі працівники та учні спрацювали злагоджено та чітко.

Підготовка учнів протистояти небезпекам та правильно діяти при їх виникненні починається з виховання в них моральних цінностей, які є ґрунтом духовності та стійкої життєвої позиції. Білозірський ліцей з погляду на це являється осередком, де такий процес невід‘ємний від процесу навчання, є постійним та систематичним, бо основне призначення педагогів – навчити підростаюче покоління берегти своє здоров‘я і життя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора