A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Білозірський ліцей -
опорний заклад загальної середньої освіти

Круглий стіл "Тенденції розвитку дошкільної та початкової освіти"

Дата: 19.03.2021 12:20
Кількість переглядів: 295

Забезпечення неперервності здобуття людиною освіти є можливим за умови реалізації принципів перспективності і наступності між суміжними ланками освіти, зокрема дошкільною і початковою.

 Питання пошуку шляхів забезпечення цілісного розвитку особистості на різних рівнях освіти зібрало за круглим столом педагогів початкової ланки Білозірського ліцею та дошкільного навчального закладу (ясла-садок) загального типу розвитку "Червона шапочка" села Білозір'я. Метою зустрічі, яка відбулась в рамках угоди про співпрацю, стало формування обізнаності вчителів початкових класів із програмами, методами, прийомами розвитку, виховання і навчання дошкільників у ЗДО та ознайомлення вихователів старших груп з освітніми програмами, технологіями навчання, що використовуються у першому класі початкової школи, що забезпечує умови для природного темпу розвитку дітей.

У дружньому колі обговорили тенденції розвитку дошкільної та початкової освіти в умовах реформування загальної середньої освіти на засадах Концепції Нової української школи. Педагоги дошкільного закладу розповіли присутнім щодо основних напрямів своєї діяльності з реалізації компетентностей, закладених у дошкільному віці: здоров’язбережувальної, комунікативної, предметно-практичної, ігрової, сенсорно-пізнавальної, природничо-екологічної, художньо-продуктивної, мовленнєвої, соціальної, особистісно-оцінної.  Вчителі Крупенко А.В. та Музика Л.Я. представили ключові компоненти Нової української школи та інтегрованої освітньої системи «СВІТ ЧЕКАЄ КРИЛАТИХ».

У дискусі педагоги окреслили спільні напрямки роботи з реалізації принципів наступності та перспективності, що  створить передумови для всебічного та гармонійного розвитку самодостатньої, ініціативної, компетентної особистості на перших суміжних ланках системи безперервної освіти впродовж життя.  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора